Jord til bord - Mælkeprodukter
Så var jeg igang med at fremstille tre forskellige mælkeprodukter. Tykmælk, creme fraiche og smør.
Tykmælk
Jeg kom en halv liter sødmælk i en gryde og den blev varmet til 21 grader:
Og så stod den et døgn i køkkenet:
Efter et døgn:
Og efter endnu et døgn i køleskabet:
Jeg synes den smagte som den skulle, det er nok ikke enhver der kan lide tykmælk :-)
Creme fraiche
Jeg kom en halv liter piskefløde i en gryde og varmede den til 21 grader:
Så kom der en spiseske kærnemæl i:
Og så stod den et døgn i køkkenet:
Efter et døgn:
Og efter endnu et døgn:
Den smagte rigtig dejligt og det tog ikke lang tid indtil den var væk da vi brugte den samme afte til madlavningen.
Smør
1/4 piskefløde i en dåse:
Så blev den rystet i flere minutter:
Væsken blev hældt fra:
Og den blev igen rystet:
Smøret smagte også rigtig dejligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar